Varning utfärdas!

Vi här i Eskilstuna har varit lyckligt förskonade från den typen av parkeringsproblem de som kör tvåhjuling i städer som Stockholm, Göteborg och Malmö drabbats av sedan de privata och vinstdrivande parkeringsbolagens intåg. Där är det idag så gott som omöjligt att ställa sig någonstans förutom på de specificerade MC-parkeringar som finns utan att bli lappad. Inte ens om man faktiskt köpt en biljett eftersom den inte går att sätta någonstans utan att riskera att den blåser bort eller att någon oärlig bilist plockar den och lägger i framrutan. De privata p-bolagen godkänner nämligen inte att man stoppar biljetten i plånboken och skickar in den i efterhand om man skulle bli bötfälld – vilket man med 99,9 % säkerhet blir om man ställer sig på ett av deras områden), vilket lett till att många i dessa städer numera valt att låta regskyltarna sitta med magneter så att man helt sonika kan plocka bort den och ta med sig när man parkerat. Föga lagligt visserligen, men som ni vet går ett fordon utan skylt inte att lappa.

Här i Eskilstuna har detta hittills inte varit några problem, eftersom det (visserligen inofficiellt) ansetts ok att ställa sig vid exempelvis cykelställ, intill en vägg eller liknande så länge man inte är i vägen. Till nu, tydligen. Nyligen möttes jag nämligen av den inte alltför trevliga present som syns på ovanstående bild efter att ha parkerat intill väggen vid gamla Brasseriet-huset – vilket för övrigt är en plats en p-vakt faktiskt pekat ut som ”ok att stå på” då jag frågade vid ett tidigare tillfälle. En väldigt gul lapp, fastknuten i pakethållaren, med en anmodan om att betala vad de kallar ”kontrollavgift” på 400 kr inom 8 dagar. Görs det inte i tid går kravet omedelbart till inkasso, utan påminnelse.

Det framgår alltså med högst önskvärd tydlighet att de privata p-bolagen kommit till stan och vi vill därmed utfärda en liten uppman till såväl scooterister samt andra förare av tvåhjuliga fordon att iakta viss försiktighet med vart ni parkerar från och med nu. Och helst helt undvika de områden vilka enligt skylten bevakas av Q-Park.

/El Presidente

Detta inlägg är publicerat i Övrigt. Bokmärk permalink. Skriv en kommentar eller lämna en trackback: Trackback URL.

7 kommentarer

 1. Skrivet 10/9 2014 klockan 22:14 | Permalink

  Hi Tim,I enjoyed riedang your comments. Although I’ve never been to India, in my mind I was thinking that the most salient difference with India (and what makes it a TED story) is the distinction and separation of people (caste system). We have a choice to seek out knowledge and get that’ certification, while in some countries it’s not even a remote possibility.Related to technology and the video, I was thinking about how popular it has become for institutions to post courses and content to the public. It’s going to be interesting to watch the growth curve of MOOCs (massive open online courses) and sites like Khan Academy. I wonder what will happen to the traditional brick and mortar institutions. It would be interesting to investigate why people are taking these course, and how many people finish them although that isn’t the point, but it’s going to be interesting to watch.I think that you’re on the right track concerning the Alaskan attitude of I can do this myself mentality. There are a lot of us who just figure things out because of necessity or because there isn’t as much of a stigma (compared to the lower 48) when doing it yourself and if it isn’t perfect it’s okay.PS: good luck with that indoor plumbing I have a couple books you can borrow if you need them.

 2. Skrivet 28/4 2015 klockan 20:14 | Permalink

  What’s up to every body, it’s my first go to see of this web site; this web site carries amazing and actually good material designed for visitors.

 3. Skrivet 11/1 2016 klockan 09:40 | Permalink

  Hello I am so glad I found your web site, I really found you by
  error, while I was researching on Digg for something else, Anyways
  I am here now and would juet like to say thanks a lot for a antastic post and a all round enjoyable blog (I
  also love tthe theme/design), I don’t havve time to go through it all at the moment buut I
  havve bookmarked it and also included your RSS feeds, sso whuen I have time I will be back to read a lot more, Please ddo keep up thee awesome job.

 4. Skrivet 6/2 2016 klockan 05:49 | Permalink

  Families can have a lot of fun together biking, too.
  ‘The reason I hear most often about why people didn’t learn to bike is because they grew
  up in New York City,’ says Shahum. A balance bike will instruct
  a child what they most ought to study and which is balance.

 5. Skrivet 18/4 2016 klockan 16:02 | Permalink

  Good post. I learn something totally new and challenging on blogs I stumbleupon every day.
  It’s always interesting to read through content
  from other writers and use something from their sites.

 6. Skrivet 19/2 2018 klockan 20:56 | Permalink

  Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the
  video to generaste your point. You certainly knpw what youre talking about, why throw awaay your intelligence on just posting videos to your blog paye hen you could bee giving us something informative to read?

 7. Skrivet 17/5 2018 klockan 12:11 | Permalink

  Brilliant post however I was wondering if yyou could wrrite a liotte
  more on thiks topic? I’d be verey fortunate if you could elaborate
  a little bit more. Bless you!

Skriv en kommentar

Din epostadress delas eller publiceras aldrig

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 • Scooterkalendern

  Inga just nu!